Make-up

Make-up moet ten eerste natuurlijk overkomen. Maak er dus geen 'kunstwerk' van zoals Karel Appel zou maken. Make-up (soms ook decoratieve cosmetica genoemd) zijn verschillende middelen die worden gebruikt om er mooier uit te zien. Maar dan moet je het wel goed gebruiken en zeker niet teveel!
Er zijn niet veel vrouwen die helemaal geen make-up gebruiken!

Make-up oefenen

Oefening baart kunst. En dat geldt ook voor het aanbrengen van make-up. Probeer het gewoon uit en na verloop van tijd leer je wat wel en niet kan en word je steeds handiger in het opbrengen (in de juiste hoeveelheid) van make-up.
Lees ook verschillende vrouwenbladen. Er staan vaak nuttige make-up tips in! (Zie Magazines )
Verschillende vormen

Make-up is verkrijgbaar in veel vormen.
Voor het hele gezicht: basismake-up of foundation, poeder, rouge.
Voor de lippen: lippenstift, lipgloss, lippotlood.
Voor de ogen: mascara, eyeliner, oogpotlood, oogschaduw.
Voor de handen en nagels: nagellak, henna
Dit lijkt helemaal niet veel, maar als je dan alles in verschillende uitvoeringen en kleuren ziet in de schappen dan kun je er opeens hele winkels mee vullen.

Make-up voor de lippen

Een staafje met meestal een kleur om op de lippen aan te brengen.
Er kan ook vet in zitten om droge lippen te voorkomen. Gebruik een kleur die goed bij je past en bij de rest van de kleding. Gebruik geen kleur die ver ligt van je eigen kleur lippen. Het komt dan meestal onnatuurlijk over.
Wat doe je met een Lippotlood.
Hiermee een randje langs de lippen tekenen is eigenlijk 'not done'. Zeker niet in een afstekende kleur. Als je het gebruikt doe dan dezelfde kleur als de lippenstift om zo een strakke rand te krijgen.
Mocht je last hebben van velletjes op de lippen, vervelend voor lippenstift, dan moet je regelmatig 's avonds zachtjes met de tandenborstel over je lippen borstelen waardoor je er vanaf kan komen.

Make-up voor het gezicht

Rouge is een talkpoeder vermengd met een rode kleurstof en wordt verkocht in vele verschillende tinten. De rouge moet afgestemd zijn op de huidskleur en de lippenstift. Het is de bedoeling dat het op de jukbeenderen en wangen wordt opgebracht en dat je er zo jeugdiger en gezonder uit zult zien. Maar ook hier geldt weer, doe het met mate!

Make-up voor de ogen

Oogschaduw wordt op en boven het bovenste ooglid aangebracht. Het oog kan, afhankelijk hoe het aangebracht is, groter of wijder gaan lijken.
Mascara wordt gebruikt om oogwimpers en eventueel wenkbrauwen te kleuren en te accentueren. Er zijn mascara's op waterbasis en watervaste mascara's. Met de één heb je last van regen, maar kun je het makkelijk verwijderen. En met de ander kan je soms zelfs zwemmen maar heb je speciale remover nodig om het te verwijderen.
Het oogpotlood vergt een vaste hand bij het opbrengen en wordt op de huid om het oog aangebracht.

Make-up voor de handen

Nagellak wordt gebruikt om de nagels, van zowel handen als voeten, te verfraaien. Met een kwastje smeer je de nagels in zodat ze voorzien worden van een prachtige kleur eventueel met glinsterende effecten er in.
Aanbrengen van nagellak is nog niet eens zo erg simpel. De nagellak bij de basis van de nagel zo dicht mogelijk bij de nagelriem aanbrengen zonder de nagelriem te raken. En houd aan de zijkant de nagellak enkele millimeters verwijderd van de nagelrand omdat de nagels dan langer en slanker lijken.
Er zijn ook mogelijkheden om te nagels verder te versieren met kleine plaatjes die erop geplakt worden.


Daten met Parship
Schrijf je gratis in bij datingsite Parship. Hier kun je daten op de manier die je zelf het leukste vindt. Maak het mee.
Drogisterij.net Make-up
Alles wat u nodig heeft aan make-up is eenvoudig online te bestellen bij drogisterij.net. Het is op de site handig onderverdeeld in verschillende groepen.


 

Diverse 
Null