Haren

Je haar is een erg belangrijk onderdeel als het om je uiterlijk gaat. Een ander kapsel kan heel veel betekenen, net als de manier waarop je het draagt. Wil je echt een complete metamorfose ondergaan ga dan in ieder geval naar een goede kapper. Deze kan zien welke stijl het beste bij de vorm van je hoofd staat en er iets moois van maken.
Voor kleine wijzigingen kun je zelf ook nog wel eens aan de slag gaan.

Wassen

Je haar wassen doe je normaal met shampoo. Voor speciale doelen kun je een aparte shampoo gebruiken en je hebt er ook met verschillende geuren. Was je haren niet elke dag met bijv. anti-roos shampoo, maar gebruik dan een mildere shampoo. Welke shampoo het beste bij je past moet zelf proefondervindelijk vaststellen.
Heb je een kleurtje dat je wilt verstevigen dan heb je ook shampoo met kleurversteviging.
Vet haar moet je vaak wassen met sterk verdund sodawater. Droog haar kun je beter niet teveel wassen.
Gebruik na het wassen altijd een conditioner. De shampoo maakt de schubben van het haar open om ze te reinigen en de conditioner sluit ze weer om makkelijker te kammen en te laten glanzen.
Breng een conditioner aan op handdoekdroog haar. Te nat dan verdunt het teveel.

Glanzende haren

Als je donker haar naspoelt met water en wat azijn dan gaat het glanzen. Blond haar gaat juist glanzen als je het naspoelt met water en wat citroensap. In beide gevallen nog even naspoelen met gewoon water.
Een speciale shampoo zorgt ervoor dat je haar mooi blijft glanzen, zodat de kleur goed tot zijn recht komt. Na het wassen kun je je haar nog extra verzorgen met een crèmespoeling.

Snel ander haar

Als je normaal niet te lang haar hebt dan is het ook wel eens leuk om een pruik te dragen. Het geeft variatie in je coupe en als je een drukke agenda hebt dan ben je in een paar minuten klaar en zie je er geweldig uit.

Borstelen

Valt het op dat er steeds meer haar in uw borstel blijft zitten? Dan kan dat heel goed te maken hebben met een verlies van vitaliteit van de haarwortels. Hoewel het van tijdelijke aard kan zijn kunt u er ook iets aan doen. Het product HairGro is een bewezen effectieve formule tegen haarverlies en laat nieuwe haren groeien.
Rimpels verbergen

Een lange pony laten staan om rimpels op je voorhoofd te verbergen is geen goed idee. Het middel is vaak erger dan de kwaal omdat het model misschien helemaal niet goed bij je staat en die paar rimpels zie je alleen zelf als je voor de spiegel staat. (En zelfs aan die rimpels is wel iets te doen. Zie Beauty producten )

Haaruitval

Haaruitval kunnen veroorzaakt worden door erfelijkheid, stress, zwangerschap, schildklierproblemen of medicijnen. Is het erg verontrustend ga dan langs de dokter.

Kleurtje in je haar

Wil je een kleurtje in je haar proberen neem dan de eerste keer een kleurspoeling. Deze is uitwasbaar, zodat je er niet aan vast zit mocht het je toch niet bevallen. En dat is een lekker idee als je gaat beginnen. Bevalt het erg goed dan kun je de volgende keer een haarverf gebruiken die beter en langer blijft zitten.
Om te bepalen welke kleur haar jou het beste staat kun je een kleuranalyse laten doen bij de kapper. Er zijn verschillende methode die gebruikt worden.
Zorg dat de kleur die je in je haar doet is afgestemd op je huidskleur en de kleur van de ogen. Als het goed past geeft het een jeugdige look.

Grijs haar

Iedereen heeft een kans om grijs te worden naarmate men ouder wordt. Dat hoeft helemaal niet verkeerd te staan, maar soms is het toch wel veel mooier om een kleurtje in je haar te doen zodat de grijze haren niet opvallen. Vooral in het begin omdat er dan maar enkele grijze haren tussen de andere haren zitten. Heb je blond haar dan zullen ze niet opvallen, maar met zwart haar zul je ze zeker niet over het hoofd kunnen zien.
Er zijn verschillende varianten te koop afhankelijk van je haarkleur.

Tips van de kapper

Ga niet gehaast, met weinig tijd, naar de kapper. Het is fijn als de kapper alle tijd voor je kan nemen en je daar ook ontspannen van kan genieten. Verteld van te voren of je van wassen en gaan houd of juist het type bent van uitgebreid optutten in de badkamer. Dan kun je kapsel krijgen wat bij die levensstijl past. Vraag na afloop ook advies hoe je de (nieuwe) coupe moet onderhouden.
Tweemaal per week je haar wassen is in principe voldoende. Je haar wordt gezond en glanzend door de talgproductie van de hoofdhuid. Moet je toch iedere dag wassen neem dan een speciale milde shampoo.

Hoedje

Wil je op je hoofd, en dus op je haar, een leuk hoedje dan kun je eens kijken op de pagina Hoedjes . Een hoed kan een 'bad hair day' redden!

Epileren

Epileren pijnlijk? Voor het epileren met een ijsblokje over de huid deppen en je voelt er veel minder van.
 

Diverse